Nordijska poslovna alijansa počela s radom

Bez autora
May 30 2010

U Srbiji je počela da radi Nordijska poslovna alijansa (NPA) koja okuplja kompanije iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske koje posluju na srpskom tržištu. Cilj udruženja, prvog te vrste u Srbiji, jeste da se unapredi i jača saradnja nordijskih kompanija i srpskog tržišta i doprinese rastu poslovnih aktivnosti. Alijansa, koja je osnovana krajem 2009. godine, pomagaće nordijskim kompanijama da nađu poslovne partnere u Srbiji i obratno, podržavaće novoosnovane nordijske kompanije u našoj zemlji i predstavljaće je kao dobro mesto za investiranje. Prva aktivnost Nordijske poslovne alijanse biće organizacija manifestacije "Dani Skandinavije" u septembru u Beogradu, koja će okupiti nordijske i srpske kompanije kako bi mogle da uspostave nove poslovne kontakte u domenu inovacija i dizajna. Alijansa će pokušati da promoviše i nordijske poslovne vrednosti u Srbiji.

Nordijska poslovna alijansa počela s radomU Srbiji je počela da radi Nordijska poslovna alijansa (NPA) koja okuplja kompanije iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske koje posluju na srpskom tržištu, objavilo je večeras to udruženje.

Cilj udruženja, prvog te vrste u Srbiji, jeste da se unapredi i jača saradnja nordijskih kompanija i srpskog tržišta i doprinese rastu poslovnih aktivnosti, izjavila je na prezentaciji izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Slađana Božović.

Prema njenim rečima, alijansa, koja je osnovana krajem 2009. godine, pomagaće nordijskim kompanijama da nađu poslovne partnere u Srbiji i obratno, podržavaće novoosnovane nordijske kompanije u našoj zemlji i predstavljaće je kao dobro mesto za investiranje.

Božovićeva je najavila da će prva aktivnost Nordijske poslovne alijanse biti organizacija manifestacije "Dani Skandinavije" u septembru u Beogradu, koja će okupiti nordijske i srpske kompanije kako bi mogle da uspostave nove poslovne kontakte u domenu inovacija i dizajna.

Direktor kompanije "Ikea" u Srbiji Dragan Skalušević ukazao je da će alijansa pokušati da promoviše i nordijske poslovne vrednosti u Srbiji.

Ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen izrazila je očekivanje da će NPA poboljšati atraktivnost srpskog tržišta i doprineti poboljšanju poslovne slike o Srbiji.

Nilsen je pozvala kompanije da se učlane u NPA, kako bi obezbedili prosperitet i dobro poslovanje. NPA su osnovale kompanije "Ikea", "Karlsberg Srbija", "SKF komerc", "Formatek" i "Eurolift".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik